Željezničar golom u 90. minuti ostavio Sarajevo bez pobjede
Duel sa jednog od prošlih derbija u juniorskoj konkurenciji

Juniorska Premijer liga

Željezničar golom u 90. minuti ostavio Sarajevo bez pobjede

M. Šljivak

Juniorski derbi vječitih rivala Sarajeva i Željezničara odigran je na Butmiru u 2. kolu Premijer lige BiH, a na kraju u ovom duelu pobjednika nije bilo - 1:1.

Sarajevo je bolje otvorilo ovaj meč. U četvrtoj minuti domaći tim dolazi do gola i vodstva od 1:0. Dosuđen je penal kojeg u pogodak pretvara Muhamed Buljubašić za 1:0.

Nastavak meča donosi šanse sa obje strane. Na odmor se otišlo vodstvom Sarajeva, a nakon 10-ak minuta igre u nastavku Željezničar ostaje sa igračem manje. Direktan crveni karton dobio je Tarik Haznadar.

Prednost igrača više Sarajevo nije iskoristilo u narednih 20 minuta, da bi i Bordo tim u 76. minuti ostao sa 10 igrača u polju nakon što je sudija Haris Kaljanac isključio Aldina Mešića.

Željezničar je u 90. minuti meča došao do izjednačenja i jednog boda. Za konačan rezultat susreta od 1:1 pobrinuo se Benjamin Križevac.

Sarajevu je ovo bila prva utakmica u sezoni jer je meč prvog kola protiv Krupe odgođen, dok je Željezničar u prvom kolu savladao Široki Brijeg sa 2:1.

Juniorska Premijer liga BiH, 2. kolo:

Sarajevo - Željezničar 1:1 (Buljubašić 4p / Križevac 90')

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

FK Sarajevo: Šahinović, Ćosić, Jovašević, Ramić, Ališah, Mešić, Demirović, Ljukovac, Buljubašić, Mulalić, Lamadžema.

FK Željezničar: Šito, Fejzić, Hiseni, Jaganjac, Musić, Grubešić, Križevac, Mućaj, Haznadar, Topuz, Kobašević.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hehehehrvtbr
Smiješan derbi,puno kvalitenije Sarajevo ,ali klasicni Zeljo sreća.
16 8
Karameho
djecu Sarajeva odmah od početka uče da im se sviraju penali.. Bravo Željoo
7 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi