Skrasio se još jedan protagonist iz neslavne sezone Željezničara

Polako, ali sigurno nalaze klubove

Skrasio se još jedan protagonist iz neslavne sezone Željezničara

A. Čaušević

Nekolicina igrača koji su napustili Željezničar polako, ali sigurno pronalaze nove angažmane.

Željezničar je u proljetnom dijelu sezone ostvario niz negativnih rekorda, a u jednom trenutku Plavi s Grbavice s ubili čak 12 utakmica bez pobjede. Na kraju nije ostvaren ni minimalni cilj, odnosno izlazak u Evropu.

Među igračima koji su bili protagonisti sezone obilježene negativnim rekordima bio je i Frane Ikić, visoki štoper i standardni član posljednje linije sa 25 odigranih utakmica.

Fudbaler iz Zadra je na kraju sezone napustio Plave, a čak je Željezničaru poslao i opomenu pred tužbu zbog neisplaćenih dugovanja.

Prije nekoliko dana Ikić je pronašao i novi angažman. Karijeru će nastaviti u Mađarskoj nakon što je potpisao za Gyirmót FC.

Član najjačeg ranga mađarskog fudbala je jučer potvrdio transfer, a Ikić je s novim klubom potpisao je dvogodišnji ugovor.

Oglasi

Radi se o klubu koji je izborio promociju u prvu ligu Mađarske. Nakon prva dva kola ima remi i poraz. 

Ikić je samo jedan u nizu bivših igrača Željezničara koji karijeru nastavljaju van granica BiH. Siniša Stevanović je u Crnoj Gori (Mornar), a Eldar Šehić u Češkoj (Karvina).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Neki su i ostali u Bosni i Hercegovini. Filip Erić, Mladen Veselinović su postali članovi Slobode, dok je Jasmin Čeliković potpisao za Tuzla City.

Ivan Lendrić, Sinan Ramović i Luka Miletić još uvijek tragaju za novim klubom, dok je nejasna situacija sa Semirom Štilićem koji je formalno član Željezničara, ali uopšte ne dolazi na treninge.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Kapak
Protagonist iz neslavne sezone??? Pa stvarno Causevicu razumijes li ti znacenje pojedinih rijeci???
6 1
WOLF20
Majku ozenio **** ga otac
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi