Zasjedala Disciplinska komisija

Željezničar u problemima: Do kraja mjeseca isplatiti Memića, Šerbu i Erića ili suspenzija · Saznajemo

Adnan Beganović

Odražana je sjednica Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj se između ostalog raspravljalo i o zahtjevu Almira Memića, Bakira Šerbe i Filipa Erića za isplatu dugovanja od strane Željezničara. Donesena je odluka da Plavi do kraja mjeseca moraju izmiriti svoje obaveze ili će u protivnom biti suspendovani. 

Fudbalski klub Željezničara od danas je u svojevrsnoj utrci sa vremenom. Naime, kao što je već poznato, Plavi su prošlu sezonu završili sa velikim dugovanjima, a tokom pauze su sa mnogim igračima prilikom raskida ugovora postigli dogovore o isplati dugovanja, no ne i sa članovima stručnog štaba.

Međutim, dogovor sa nekada prvim golmanom Filipom Erićem nije ispoštovan, pa se sadašnji golman Slobode obratio Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.

Disciplinska komisija je kako SportSport.ba saznaje "presudila" u njegovu korist te je Željezničaru naredila da do kraja mjeseca isplati dugovanja Eriću.

No, to nije sve, odnosno Savezu su se zbog dugovanja obratili i nekadašnji članovi stručnog štaba Almir Memić i Bakir Šerbo.

Kao i u slučaju Filipa Erića, Disciplinska komisija je "presudila" u njihovu korist i naredila je Željezničaru da im do kraja mjeseca isplati dugovanja.

Ukoliko to ne uradi ili ukoliko ne postigne novi dogovor sa Memićem, Šerbom i Erićem, Željezničar će biti suspendovan i nakon 31. avgusta neće moći igrati utakmice.

Dodajmo i da su na prošloj sjednici članovi Disciplinske komisije donijeli odluke da Radnik iz Bijeljine do 18. avgusta mora isplatiti dugovanja svom nekadašnjem šefu struke Slavku Petroviću i bivšem napadaču Seidu Zukiću.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.