Uskoro postaje igrač Intera

Edin Džeko stigao na potpis ugovora

Midhat Šljivak

Edin Džeko stigao je u Milano na potpis ugovora sa Interom.

Bh. napadač dogovorio je dvogodišnju saradnju sa aktuelnim italijanskim prvakom i danas je stigao na ljekarske preglede i potpis ugovora.

Kompletan posao oko ljekarskih pregleda i potpisa ugovora bit će završen danas i Džeko će zadužiti devetku aktuelnog prvaka Italije.

Bh. napadač je dogovorio sve uslove sa Nerazzurrima u proteklih nekoliko dana. Zarađivat će pet miliona eura neto po sezoni, a Romi je pripalo obeštećenje od dva miliona eura.

Džeko će u Interu nositi dres sa brojem devet koji je ostao upražnjen odlaskom Romelua Lukakua u Chelsea u transferu vrijednom 115 miliona eura.

Edin Džeko je u šest godina u Rimu uspio postati treći najbolji strijelac u historiji kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je u 260 odigranih utakmica zabio 121 gol, 17 manje od drugoplasiranog Roberta Pruzza, dok je na prvom mjestu nedodirljiv Francesco Totti sa 308 golova iz 786 nastupa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.