Klub s Bilinog polja istrajan je da dobije ono što mu po Sporazumu i pripada

Klub s Bilinog polja želi ono što mu pripada

Grad Zenica nastavio kršiti sporazum, NK Čelik poslao urgenciju Općinskom sudu u Zenici

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nastavlja se jaz na relaciji NK Čelik i Gradske uprave odnosno Gradonačelnika Zenice. Sporno je to što Grad ne izmiruje obaveze po potpisanom sporazumu u novembru prošle godine.

S tim u vezi danas je klub se ponovo oglasio i objavio iznos za koji je klub uskraćen, ali su obavijestili i javnost da su poslali urgenciju Općinskom sudu u Zenici.

"Ovim putem administracija kluba želi upoznati javnost da je Gradska uprava Grada Zenica nažalost nastavila s kršenjem potpisanog sporazuma koji ima s NK Čelik Zenica, te propustila uplatiti i 7. ratu od zakupnina poslovnih prostora u stadionu Bilino polje. Kao što je javnost od ranije upoznata, Grad je svakog 10. dana u mjesecu klubu dužan prebacivati 18.509,80 KM prikupljenih od zakupnina poslovnih prostora, a propuštanjem jučerašnje uplate, Gradska uprava je protuzakonito zadržala sredstva u iznosu 129.568,60 KM koja pripadaju našem klubu, a iznos kamata na današnji dan iznosi 3.937,26 KM".

Klub s Bilinog polja želi ubrzati predmet koji je na Općinskom sudu

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

"U međuvremenu su pravni zastupnici NK Čelik Zenica poslali urgenciju Općinskom sudu u Zenici da što prije zakaže pripremno ročište obzirom da je klub zbog kršenja Sporazuma o međusobnoj saradnji 26.05.2021. podnio tužbu protiv Grada Zenica. Nažalost, umjesto da bude najveća podrška u procesu stabilizacije jednog od svojih simbola, Grad Zenica ostaje jedina prepreka na putu oporavka NK Čelik Zenica. Ipak, rukovodstvo i menadžment kluba ostaju pri čvrstom stavu da će bez obzira na prepreke ostati dosljedni i istrajni na putu do konačne pobjede, a to je zdrav klub s odblokiranim računom", kazali su iz NK Čelik.

Zeničani u nedjelju počinju sezonu u Drugoj ligi FBiH, a prvi meč će odigrati protiv Stupčanice u nedjelju od 17 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.