Čelik golovima Durmiša, Mahmutovića i Popovića savladao Slobodu
Mladi Durmiš danas je postigao vodeći gol za Zeničane, te pokazao da se na njega ozbiljno može računati u narednoj sezoni

Generalka uoči početka sezone

Čelik golovima Durmiša, Mahmutovića i Popovića savladao Slobodu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na stadionu Kamberovića polje odigrali generalku pred početak nove sezone u Drugoj ligi FBiH. Protivnik Zeničanima bila je ekipa Slobode iz Novog Grada, koja se takmiči u 1.ligi RS, a meč je okončan pobjedom Čelika rezultatom 3:0.


Današnji meč na Kamberovića polju pratilo je oko 300 gledalaca, koji su došli da vide ekipi Čelika, koja naredne sedmice počinje s novi izazovima u višem rangu. Protivnik danas je bio po mjeri, ekipa Slobode, koja će se dosta toga pitati u narednoj sezoni 1 lige RS.

Nakon dosta nepovezane igre i mnogo grešaka u 20. minuti gosti su imali šansu, šutirao je Samardžić s ivice šesnaesterca, a Nurković sjajnom paradom spašava gol Čelika i dobiva veliki aplauz tribina. Nakon toga Čelik ima nešto više od igre, a nakon jedne greške gostujuće odbrane, mladi Eldin Durmiš to sve sjajno prati i dolazi do lopte, a onda rutinski pogađa za vodstvo Čelika 1:0 što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme bolje otvara Čelik, koji prijeti preko Varde, čiji šut brani Trako. Nakon toga i Sloboda je imala šansu nakon konfuzije u odbrani Čelika, ali na kraju do lopte dolazi Nurković. Ništa se nije dešavalo do 80. minute kada je rezervista Aidin Mahmutović digao stadion na noge, iskusni napadač topovskim udarcem s oko 20 metara pocijepao je mrežu gostiju za vodstvo Čelika 2:0. Do kraja utakmice nakon nespretne rakcije gostujućeg golmana Trake, Čelik je preko jedanaesterca stigao i do trećeg gola, a strijelac za konačnih 3:0 bio je Gabrijel Popović. Crno-crveni uvjerljivim trijumfom na najbolji mogući način najavili su početak sezone u Drugoj ligi FBiH, kada će naredne subote na Bilinom polju dočekati ekipu Stupčanice.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Čelik:Nurković, Sivac, Isaković, Smajić, Popović, Subotić, Žuna, Vardo, Šehić, Kolić, Smriko. Trener: Pavle Skočibušić.

Sloboda:Trako, Radišić, Zgonjanin, Rašević, Alispahić, Mehić, Kovačević, Nuhanović, Kesić, Samardžić i Alvarez. Trener: Duško Vranešević.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AsmirM
Čelik tek sad treba zapeti i ligi Centar i tek tad ce se vidjeti pravo stanje . Lahko je bilo protiv kantonalnih klubova
1 8
Baco
Neuigrane obje ekipe!
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije