Ko će se radovati sutra?

Šveđani 'osjetili' Grbavicu, vjeruju u prolazak dalje

S. Grebović

Ekspedicija fudbalskog kluba Elfsborg trenirala je večeras na Grbavici.

Dom FK Željezničara sutra će biti mjesto susreta između Veleža i Elfsborga u okviru revanš meča 3. pretkola Konferencijske lige.

Prije šest dana ove dvije ekipe su odmjerili snage u Švedskoj, a rezultat u tom meču glasio je 1:1.

Slaviša Radović je Rođene doveo u vodstvo u 32. minuti, da bi samo 120 sekundi kasnije konačan rezultat postavio Per Frick.

Ekipa Elfsborga je danas doputovala u bh. prijestolnicu, a večeras su odradili prvi i jedini trening na Grbavici pred sutrašnji duel.

Zanimljivo da nisu održali press konferenciju iz nepoznatih razloga iako je ona bila najavljena.

Sa druge strane Rođeni su održali pressicu, a trener ovog tima Feđa Dudić se između ostalog dotakao i atmosfere koja će vladati na sutrašnjem meču.

Šveđani se pribojavaju sutrašnje atmosfere.

“Njihov trener mi je govorio o atmosferi na Grbavici protiv AEK-a i sigurno se malo pribojavaju utakmice, odnosno atmosfere sutra. Ne treba uopšte pozivati navijače da rade ono što najbolje znaju, ali mislim da sutra u početku utakmicu mogu posebno da nam pomognu. Švedska liga je mirna, ljudi dođu gledaju utakmice, nekada to bude kao u pozorištu, te sigurno nisu navikli na atmosfere koje mogu prirediti naši navijači. U doslovnom smislu riječi navijači sutra mogu biti 12-ti igrač“.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Kako je protekao trening Elfsborga možete pogledati u fotogaleriji.

Susret između Veleža i Elfsborga igra se sutra sa početkom u 20 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.