Rođeni trenirali na Grbavici, Dudić na raspolaganju imao sve nogometaše

Sjajna atmosfera u timu

Rođeni trenirali na Grbavici, Dudić na raspolaganju imao sve nogometaše

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib
Nakon press konferencije u Plavom salonu, nogometaši Veleža odradili su redovni trening na stadionu Grbavica.

Feđa Dudić na raspolaganju ima sve nogometaše, a i pored umora i žestokog rasporeda u mjesecu iza nas, u redovima Mostaraca vlada sjajna atmosfera.

Nogometaši su djelovali veoma raspoloženo i ljubazno, kao i cijela ekspedicija kluba iz Mostara. Svjesni su da ih sutra čeka novi izazov, ali i pune tribine Grbavice pred kojima je već pao grčki AEK.

Mediji su treningu mogli prisustvovati u uvodnih 15 minuta, a ostatak je bio zatvoren, kako bi Rođeni odradili posljednje zamisli pred sutrašnji meč.

Dudić govorio na press konferenciji

“Trenutno uživamo u svemu što radimo, namješteni smo na postavke da ne gledamo s kim igramo. Imamo svoj film, gledamo sebe, a sve ostalo poštujemo. Ako se budemo pitali koje s druge strane, ne bismo napravili ono što smo napravili. Čvrsto smo na zemlji, znamo da smo sve stekli jednim dobrim radom. Kritičari jedva čekaju neki slabiji rezultat, onda dođu na svoje, a mi nećemo kukati. Nikada nisam spomenuo umor, iako će u četvrtak biti naša peta utakmica u 14 dana. Neću o tome pričati, neću graditi alibi. Nismo mi umorni, mi smo puni samopouzdanja i energije, a umor guramo u drugi plan“, priča Dudić koji se zatim dotakao sutrašnjeg meča.

“Na raspolaganju su sutra svi igrači, to je važna vijest. Na današnjem treningu će biti svi i nadam se da ćemo takvi i dočekati sutrašnji meč. Sutra očekujem malo drugačiji Elfsborg nego u prvoj utakmici. Možda nisu očekivali da ćemo igrati kako smo igrali, te će sada oni biti spremniji. Iz tih stvari su možda dosta i naučili, a mi ćemo probati uvesti neke nove stvari. Defanzivnim dijelom sam zadovoljan, nismo imali faktički sto posto šansu, izuzev prekida. Prema naprijed možemo i moramo bolje, u četiri situacije je nedostajao završni pas. Dobro je to, jer sutra možemo u tom segmentu pokazati više. Očekujem ih u njihovoj standardnoj formaciji, igrali su za vikend utakmicu, nisu mijenjali, osim neke pozicije za poziciju“.

Oglasi

Šveđani se pribojavaju sutrašnje atmosfere.

“Njihov trener mi je govorio o atmosferi na Grbavici protiv AEK-a i sigurno se malo pribojavaju utakmice, odnosno atmosfere sutra. Ne treba uopšte pozivati navijače da rade ono što najbolje znaju, ali mislim da sutra u početku utakmicu mogu posebno da nam pomognu. Švedska liga je mirna, ljudi dođu gledaju utakmice, nekada to bude kao u pozorištu, te sigurno nisu navikli na atmosfere koje mogu prirediti naši navijači. U doslovnom smislu riječi navijači sutra mogu biti 12-ti igrač“.

Da li bi dva postignuta pogotka Veleža u 90 minuta bila dovoljna za prolaz?

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 “Mislim da bi. Ipak, ništa ne mora značiti. Kada pogledate utakmicu, vidjeli ste da nije bilo puno prilika, ne mislim ni da će sutra. Svaka se mora iskoristiti, to je tako. Ne smijemo npr. dozvoliti prilike kao protiv Coleraine, to se mora iskoristiti“.

Sutrašnji meč igra se sa početkom u 20 sati.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Matic
Opoganice nam magarad Grbavicu
1 9
block123
Ide komentar bolesnika Matica , 3 2 1 ..sad
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi