Dudić: Ne priželjkujem penale, vruće je, biće puno ljudi, ne dao Bog da nekome nešto bude...

Najavio sutrašnji meč

Dudić: Ne priželjkujem penale, vruće je, biće puno ljudi, ne dao Bog da nekome nešto bude...

S. Mlaćo
Nogometaši Veleža sutra će od 20 sati na Grbavici ugostiti švedski Elfsborg.

Radi se o revanš susretu 3. pretkola Konferencijske lige.

U prvom meču bilo je 1:1, što Rođenima daje realne šanse da izbore prolaz dalje.

Na današnjoj press konferenciji u Plavom salonu stadiona Grbavica medijima se obratio šef struke Mostaraca Feđa Dudić.

“Trenutno uživamo u svemu što radimo, namješteni smo na postavke da ne gledamo s kim igramo. Imamo svoj film, gledamo sebe, a sve ostalo poštujemo. Ako se budemo pitali koje s druge strane, ne bismo napravili ono što smo napravili. Čvrsto smo na zemlji, znamo da smo sve stekli jednim dobrim radom. Kritičari jedva čekaju neki slabiji rezultat, onda dođu na svoje, a mi nećemo kukati. Nikada nisam spomenuo umor, iako će u četvrtak biti naša peta utakmica u 14 dana. Neću o tome pričati, neću graditi alibi. Nismo mi umorni, mi smo puni samopouzdanja i energije, a umor guramo u drugi plan“, priča Dudić koji se zatim dotakao sutrašnjeg meča.

“Na raspolaganju su sutra svi igrači, to je važna vijest. Na današnjem treningu će biti svi i nadam se da ćemo takvi i dočekati sutrašnji meč. Sutra očekujem malo drugačiji Elfsborg nego u prvoj utakmici. Možda nisu očekivali da ćemo igrati kako smo igrali, te će sada oni biti spremniji. Iz tih stvari su možda dosta i naučili, a mi ćemo probati uvesti neke nove stvari. Defanzivnim dijelom sam zadovoljan, nismo imali faktički sto posto šansu, izuzev prekida. Prema naprijed možemo i moramo bolje, u četiri situacije je nedostajao završni pas. Dobro je to, jer sutra možemo u tom segmentu pokazati više. Očekujem ih u njihovoj standardnoj formaciji, igrali su za vikend utakmicu, nisu mijenjali, osim neke pozicije za poziciju“.

Šveđani se pribojavaju sutrašnje atmosfere.

Oglasi

“Njihov trener mi je govorio o atmosferi na našoj utakmici protiv AEK-a i sigurno se malo pribojavaju ove utakmice, odnosno atmosfere sutra. Ne treba uopšte pozivati navijače da rade ono što najbolje znaju, ali mislim da sutra u početku utakmicu mogu posebno da nam pomognu. Švedska liga je mirna, ljudi dođu gledaju utakmice, nekada to bude kao u pozorištu, te sigurno nisu navikli na atmosfere koje mogu prirediti naši navijači. U doslovnom smislu riječi navijači sutra mogu biti 12-ti igrač“.

Da li bi dva postignuta pogotka Veleža u 90 minuta bila dovoljna za prolaz?

“Mislim da bi. Ipak, ništa ne mora značiti. Kada pogledate utakmicu, vidjeli ste da nije bilo puno prilika, ne mislim ni da će sutra. Svaka se mora iskoristiti, to je tako. Ne smijemo npr. dozvoliti prilike kao protiv Coleraine, to se mora iskoristiti“.

Da li se slažete da od Elfsborga treba praviti neku veliku ekipu?

“Elfsborg je predstavljen takav kakav jeste, i ja sam to govorio. Ipak, to svakako zavisi od postavke drugih ekipa. Mi smo izgledali defanzivno sjajno, te tako njihove neke dobre strane nisu dolazile do izražaja. AEK je bolja ekipa od Elfsborga, imaju bolje pojedince. Mi smo mnogo doprinijeli tome da izgledaju kako su izgledali. Nećemo praviti bauk, rekao sam da AEK nisu vanzemaljci, šanse su sutra podjednake, a jedan posto su zbog domaćeg terena na našoj strani“, dodao je Dudić.

Otkrio je kako je motivisao igrače.

"Imam to, mogu vam pokazati. Njihove prognoze su bile 6:0, 3:0, bilo je i prognoza 3:1, eto kao vjerovali su da možemo možda zabiti pogodak".

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Da li ste vježbali jedanaesterce.

"Ne znam kako smo prošli u Atini, toliko smo loši izvođači. Danas ćemo probati. Od Mulića nemamo realizatora jedanaesteraca. Sutra ne priželjkujem penale. Biće puno, ljudi, sparina, ne do Bog da nekome nešto bude", dodao je raspoloženi Dudić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Nikom nece bolan bit nista, samo ce NK Vrapcici da ispadnu ha ja
1 25
Matic
Zasto pisete o politickoj kuraveli na sportskom portalu? I KADA VEC PISETE NAPISITE ISTINU O OVOJ POLITICKOJ IGRACKI IZ VRAPCICA: Takozvani fk velez je produkt sda koji nema nikakve veze sa fudbalom niti sportom uopsteno. Izmisljen je u najzaostalijem dijelu BiH i Balkana samo da bi koristio za sirenje netrpeljivosti i mrznje. I naravno magarad bez mozga koja podrzavaju tu vjestacku tvorevinu sluze politicarima za glasove na izborima.
1 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi