Prometno u Mostaru danas

Demir Peco u Veležu? · Saznajemo

Edmir Škorić

Demir Peco vraća se u Premijer ligu BiH, a kako saznaje SportSport.ba, nosit će dres Veleža.

U toku dana trebala bi da dođe i zvanična potvrda, no prema informacijama koje imamo, on će narednu sezonu provesti u Veležu kao posuđen igrač.

S Rođenima se povezivao ranije ovog ljeta, ali tada nije uspio da se vrati u matični klub jer je njegov klub Varaždin tražio preveliku odštetu.

Peco je Mostarac, prošao je omladinske selekcije Rođenih te je bio velika želja klupske Uprave i trenera Feđe Dudića.

Dogovrena je saradnja na posudbenoj osnovi, pošto on i dalje ima ugovor s Varaždinom, koji je ispao iz HNL-a i sada je član 2. lige.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

26-godišji krilni nogometaš je iz Veleža u ljeto 2016. godine prešao u Radnik, ali je prošle godine iz bijeljinskog kluba otišao u Varaždin. Ima osam nastupa za U21 reprezentaciju BiH i tačno 100 premijerligaških nastupa.

Zanimljivo da je Velež osim njega posljednjeg dana prijelaznog roka posudio i Đanija Salčina iz Sarajeva. On je dogovorio do kraja polusezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.