Foto - EPA

Četiri asistencije Pogbe i tri gola Bruna

Spektakularan početak sezone za Manchester United: Bruno i Pogba demolirali Leeds

Midhat Šljivak

Manchester United spektakularno je ušao u novu sezonu Premier lige. Crveni đavoli su na Old Traffodu deklasirali Leeds United rezultatom 5:1.

Otvoreno se igralo na Teatru snova od prve minute. Paul Pogba je imao prvu veliku šansu, ali nije zabio zicer, a i Leeds je nekoliko puta ozbiljno zaprijetio, no nije imao pravu šansu pred golom De Gee.

Manchester United do vodstva stiže u 30. minuti. Paul Pogba je fenomenalno proigrao Bruna Fernandesa koji zabija za prednost Crvenih đavola od 1:0.

Nakon gola igra se malo umirila. Nije bilo previše uzbuđenja do kraja prvog poluvremena, ali je zato u uvodnih devet minuta nastavka viđen pravi spektakl.

Leeds u 48. minuti dolazi do izjednačenja. Spektakularan gol postigao je Luke Ayling za 1:1.

Kratko je trajala radost tima Marcela Bielse jer su za samo dvije minute primili dva gola.

Pogba je u 52. minuti prekrasno uposlio Greenwooda koji zabija za 2:1, a zatim dvije minute kasnije Francuz asistira Brunu Fernandesu koji zabija po drugi put danas za 3:1.

Hat-trick Bruno postiže u 60. minuti. Iskoristio je dugu loptu Lindelofa i zatim je zakucao loptu iza Mesliera za 4:1.

Nije se United zaustavio sa napadima. U 68. minuti dolaze i do petog gola. Četvrtu asistenciju upisao je Pogba, a za 5:1 pogađa Fred.

To je bio i konačan rezultat ovog susreta i Manchester United je na spektakularan način otvorio novu sezonu.

Treba svakako istaći da je u ovom susretu za Crvene đavole debitovao i Jadon Sancho, a pred utakmicu je predstavljen i Raphael Varane.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 1. kolo:

Manchester United - Leeds 5:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.