Nema više prepreka

Sve je riješeno: Džeko je igrač Intera

Edmir Škorić

Edin Džeko je danas upisao prve minute u dresu Intera i još postigao gol.

Inter igra prijateljski meč protiv kijevskog Dynama, a bh. reprezentativac se iznenađujuće našao u prvoj postavi.

Trener Simeone Inzaghi mu je dao odmah priliku, a Džeko se iskupio golom. Na poluvremenu je zamijenjen kako bi bio spreman za početak sezone za sedam dana.

Inače, italijanski mediji su objavili da je postignut dogovor s Romom i da više nema nikakvih smetnji na Edinovom putu za potpis s Interom. On će ubrzo i zvanično biti predstavljen kao novi član prvaka Italije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Do zastoja u transferu je došlo zbog preostale plate, koju Roma nije htjela da isplati Edinu, ali su napravili dogovor. On će umjesto 600 dobiti 300 hiljada eura, a u toku je i razmjena dokumenata između Džekinih agenata i Rome.

Sada još samo ostaje da Inter putem zvanične stranice potvrdi dolazak Džeke, koji će potpisati na dvije godine, a zarađivat će oko 6 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.