Pomogao Borussiji da slomi Eintracht

E to se zove kapiten: Reus zatražio od trenera promjenu formacije u toku meča i pogodio je

Edmir Škorić

Borussia je jučer na startu nove bundesligaške sezone deklasirala ekipu Eintracht Frankfurta s 5:2.

Meč je u potpunosti obilježila "norveška zvijer". Supertalentovani Erling Haaland je postigao dva gola uz tri asistencije i najzaslužniji je što je Borussia i bez Jadona Sancha (prešao u Manchester United op.a) uvjerljivo krenuo ka novoj sezoni.

Uostalom, nekoliko dana ranije, u prvoj zvaničnoj utakmici Borussije u novoj sezoni, Haaland je postigao tri gola u Kupu Njemačke. Dakle, zvijer.

On će biti predvodnik Borussije u sezoni pred nama, ali ima naravno i sjajan tim oko sebe, pa i kapitena Marca Reusa, koji je jučer jednim potezom možda i preusmjerio utakmicu u pravi smjer.

Naime, kako pišu mediji u Njemačkoj, a što je potvrdio kasnije i sam trener Milionera, iskusni Nijemac je tražio usred meča da se mijenja formacija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Reus mi je u jednom trenutku došao i rekao da igramo 4-2-3-1 jer Frankfurt igra drugačije s 4-1-4-1. Rekao sam 'OK', ako kapiten to osjeti na terenu, onda ćemo to i napraviti i sviđa mi se. Pogodili smo s tom promjenom, a Marco je pokazao veliku odgovornost kao predvodnik ekipe", ispričao je trener Borussije Marco Rose.

Borussiji sada slijedi gostovanje kod Freiburga, a u trećem kolu ugostit će Hoffenheim. Ostaje da se vidi može li ovaj talentovani tim najzad srušiti Bayern i osvojiti titulu u Njemačkoj?

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti