"Htjeli smo i Haalanda i Lukakua, a i Lewandowskog kao desetku iza njih"
Foto - EPA

Thomas Tuchel se našalio

"Htjeli smo i Haalanda i Lukakua, a i Lewandowskog kao desetku iza njih"

Midhat Šljivak

Romelu Lukaku postao je novi igrač Chelseaja.

Londonski klub je za usluge belgijskog napadača ekipi Intera platio 115 miliona eura i njegovim dovođenjem napad aktuelnog prvaka Evrope postao je još jači.

Prije Lukakua Chelsea se često povezivao i sa Erlingom Haalandom. Navodno, Plavci su bili spremni platiti 175 miliona eura za sjajnog Norvežanina, ali zvanične ponude Borussiji iz Dortmunda nije bilo.

Na kraju je na Stamford Bridge stigao Romelu Lukaku. Usrećilo je to menadžera Thomasa Tuchela koji se na press konferenciji pred meč protiv Crystal Palacea malo i našalio na temu o Haalandu.

"Pokušali smo dovesti i Haalanda i Lukakua. Također, željeli smo imati i Lewandowskog kao 'desetku' iza njih. Nažalost, čelnici kluba nisu slušali", našalio se Tuchel.

Tuchel je dolaskom u Chelsea početkom godine potpuno preporodio klub koji je na kraju osvojio titulu prvaka Evrope.

Nova sezona otvorena je trofejom u evropskom Superkupu, a nema dileme da će Chelsea biti među glavnim kandidatima za titulu prvaka ove sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prvo kolo engleskog Premiershipa Plavcima donosi duel protiv gradskog rivala Crystal Palacea.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi