Salihamidžićev odgovor o Haalandu je rasplamsao maštu navijača Bayerna
Foto - EPA

Brazzo će pokušati da ga dovede

Salihamidžićev odgovor o Haalandu je rasplamsao maštu navijača Bayerna

M. Šljivak

Erling Haaland fenomenalno je počeo novu sezonu u dresu Borussije iz Dortmunda.

Čudesni Norvežanin je u utakmici njemačkog Kupa protiv Wehena zabio hat-trick i pokazao je da će i ove sezone biti ogroman problem za sve defanzivce.

Haaland se u ovom prelaznom roku povezivao sa odlaskom u Chelsea. Međutim, nikakva zvanična ponuda iz Londona nije stigla i 21-godišnji napadač je ostao u Dortmundu.

Naredno ljeto bi moglo donijeti transfer ovom fenomenalnom napadaču, a direktor Bayerna Hasan Salihamidžić je potvrdio da će se vjerovatno i Bayern boriti za njegove usluge.

"On je vrhunski igrač i čujem da je i fenomenalan momak. Vidite, on je igrač Dortmunda, ali zabio je 60 golova u 60 utakmica. Na takvog igrača morate obratiti pažnju inače bismo bili amateri", rekao je Salihamidžić.

Međutim, Sky Germany tvrdi kako Bayern neće moći da isprati finansijske ponude drugih klubova za Haalanda i zaista je teško očekivati da će Norvežanin završiti u Minhenu.

Riola traži ogromnu proviziju

Ovog ljeta pojavile su se špekulacije kako je Chelsea spreman platiti 175 miliona eura za Haalanda.

Međutim, nikakve zvanične ponude prema Borussiji nije bilo, a klubovi koji u budućnosti budu htjeli angažovati norveškog napadača, morat će isplatiti i nevjerovatnu cifru menadžeru Minu Raioli.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sky Sport tvrdi da kontroverzni nizozemski menadžer za svoje posredničke uloge u transferu Erlinga Haalanda traži čak 40 miliona eura i tim koji bude želio sjajnog Norvežanina morati dobro 'počastiti' Raiolu.

Raiola je i ranije dobijao ogromne cifre za posredništvu u transferima, a cifra od 40 miliona eura je definitivno apsolutni rekord.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

JuventinoBK
Mrs gnjido ciganjska nece on nikad u to ****o od kluba! Mozes samo da sanjas cigo hercegovacki
4 17
GiS
Može Bayern hladno taj novac dati, ali pametno rade, nemaju ljudi nikakvih finansijskih problema
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi