Foto: NK Široki Brijeg

Potpisao za Široki Brijeg

Marijan Ćavar se vratio u Premijer ligu BiH! · Zvanično

Endin Čaušević

NK Široki Brijeg još uvijek nije završio s pojačanjima za novu sezonu.

Široki Brijeg nije baš najbolje otvorio novu sezonu jer su već u prvom kolu ispali iz kvalifikacija za Konferencijsku ligu, a u Premijer ligi iz pet mečeva imaju jednu pobjedu i četiri remija.

Jasno je bilo da klub s Pecare mora dovesti još nekoliko novih pojačanja što su čelnici Širokog Brijega i uradili.

Široki je danas na zvaničnoj stranici potvrdio da je novi fudbaler ovog kluba Marijan Ćavar koji je danas potpisao dvogodišnji ugovor.

Ćavar se tako nakon više od tri godine vraća u Premijer ligu naše zemlje. S dosta uspjeha je igrao za Zrinjski, a potom je početkom 2018. godine potpisao za Eintracht Frankfurt.

Međutim, u njemačkom klubu se nije previše naigrao, a početkom ove godine prešao je u Greuther Furth. No, na kraju sezone postao je slobodan igrač i odlučio je da se vrati u BiH.

"Nakon dugo vremena odlučio sam se vratiti na domaće travnjake. Nisam puno igrao u posljednje vrijeme i željan sam igre, a motivacije ne nedostaje. Ljudi iz Širokog Brijega su me zvali, bili vrlo konkretni i korektni. Predstavili su svoj plan i svidjela mi se vizija kluba. Brzo smo se dogovorili i sada sam ovdje, spreman obući plavi dres", rekao je Ćavar nakon potpisa ugovora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ćavar je u Premijer ligi naše zemlje odigrao 16 utakmica za Zrinjski, te se očekuje da bude veliko pojačanje na Pecari.

Treba istaći da je ovaj 23-godišnji veznjak odigrao i dvije utakmice u dresu reprezentacije BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti