Bivši trener Čelika

Sjećate li se Cihata Arslana? Pronašao je sjajan angažman, trenirat će i bh. reprezentativce

Admin Čaušević

Cihat Arslan je ljubiteljima fudbala u BiH poznat po trenerskom angažmanu u zeničkom Čeliku.

Bivši trener Zeničana je u ponedjeljak dobio možda i trenerski posao karijere jer je angažovan za novog trenera Kasimpaše.

Ovaj 51-godišnjak je do sada uglavom radio za niželigaške, a dolazak na klupu jednog od stabilnijih klubova iz turske Superlige je veliki iskorak.

Arslan će u novom klubu između ostalih trenirati bh. reprezentativce Armina Hodžića i Harisa Hajradinovića.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U utorak je obavio i prvi trening s ekipom, a debi na klupi će imati za vikend kada će Kasimpaša biti domaćin Giresunsporu.

Turski trener je Čelik vodio u drugom dijelu sezone 2018/19. Na 13 mečeva imao je učinak od 5 pobjeda te po četiri remija i poraza. Tada je Čelik sezonu Premijer lige završio na sedmom mjestu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.