Stupčanica golom iz penala kaznila sve promašaje Čelika
Derbi prvog kola pripao je gostima, iako su domaći igrači napadali cijeli meč, gosti su nakon jedanaesterca došli do velika tri boda

Derbi 1.kola Druge lige FBiH, grupa "Centar" pripao gostima

Stupčanica golom iz penala kaznila sve promašaje Čelika

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika i Stupčanice danas su na Kamberovića polju u Zenici odigrali derbi 1.kola Druge lige FBiH, grupa "Centar. Na kraju veliku pobjedu je slavila ekipa Stupčanice rezultatom 0:1.

Utakmica u Zenici po veoma sparnom i teškom vremenu za igru privukla je oko 1000 gledalaca na stadion Kamberovića polje. Domaći navijači su se zaželjeli nogometa i navijanja, nakon što je posljednjih godinu dana bilo uskraćeno gledaocima da dolaze na stadione.

Prvo poluvrijeme proteklo je u potpunoj dominaciji domaće ekipe, koji su u ovu utakmicu ušli bez najvećeg pojačanja Aladina Isakovića, koji se povrijedio i mjesec dana će biti van terene. Gosti su se odlučili na zatvorenu varijantu, te su svoju šansu čekali iz prekida i greški domaće ekipe. Zeničani su prijetili preko Kolića, Salkića i Sivca, ali se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 0:0.

Kako je završeno prvo poluvrijeme ,tako je počeo i drugi dio utakmice Zeničani su krenuli silovito, ali su gosti odolijevali i čekali svoju šansu iz kontranapada. Nakon jedne sjajne duge lopte Munib Karametović je krenuo sam prema Adisu Nurkoviću, pokušao ga je zaobići, golman Zeničana ga ruši i glavni sudija, danas dosta nesigurni Senad Hreljić pokazuje na najstrožiju kaznu. Siguran izvođač kaznenog udarca u 54. minuti je Fijad Mehanović za vodstvo Stupčanice 0:1.

Nakon toga domaći trener baca sve karte u napad, uvodi i iskusnog Mahmutovića, ali realizacija je zakazala. Prvo je Durmiš iz povoljne situacije šutirao iznad gola, a onda i Kolić koji je izašao sam pred Kadrića, ali je dugo čekao i na kraju šutirao preko gola. Pritiskali su domaći u posljednjih 20-tak minuta utakmice, ali nisu mogli da savladaju danas sjajnog golmana Kadrića. Gosti su bili veoma dobro postavljeni u odbrani i sigurno su se odbranili u samom finišu utakmice. Na kraju tri velika boda odlaze u Olovo, koji su danas pokazali da su jedna čvrsta i iskusna ekipa, koja kažnjava svaku grešku protivnika. S druge strane Čelik je i pored poraza pokazao da će biti jedan od najvećih kandidata za prvo mjesto, ali u narednim utakmicama će morati popraviti realizaciju inače će imati velikih problema.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Čelik: Nurković, Šehić, Šabić, Smajić, Popović, Žuna, Salkić, Vardo, Durmiš, Sivac i Kolić. Trener: Pavle Skočibušić.

Stupčanica: Kadrić, Čosić, Karamović, Sokolar, Selimović, Karičić, Hadžiabdić, Karahmetović, Beganović, Čilić i Mehanović. Trener Faruk Dedić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zeničkidokosti
Pomoćni sudija ne smije zastavicu podići dok glavni ne odluči. Totalno nesigurni i strašljivi. Puno puno sjeckanja, puštanja prednosti kod jačih prekršaja i zaustavljanja igre kod običnog, bezveznog duela.
9 3
Laporta
Mozda je Fudo kriv....
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi