Real potvrdio nastavak saradnje

Karim Benzema potpisao uz klauzulu od milijardu eura! · Zvanično

Edmir Škorić

Sada je i zvanično - Karim Benzema i Real Madrid produžili su saradnju.

Sjajni francuski napadač trenutno je najbolji strijelac Reala, a u Madridu su po svaku cijenu željeli da on ostane član tima i u narednim godinama. Potpisao je sada zvanično ugovor do 2023. godine.

Zanimljivo je da je Real u ugovor postavio kaluzulu prema kojoj svaki klub koji želi Benzemu mora da plati milijardu eura.

Benzema će u decembru ove godine proslaviti svoj 34. rođendan, a karijeru bi mogao da završi upravo na Santiago Bernabeuu, no ne bi bilo iznenađenje ni da ode u neku egzotičnu zemlju ili da se vrati u matični Lyon.

Svoju bogatu karijeru je počeo upravo na Gerlandu, a u Real je stigao na ljeto 2009. godine skupa u paketu sa Cristianom Ronaldom, Kakom i drugim zvijezdama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za tim iz glavnog grada Španije odigrao je 560 zvaničnih utakmica na kojima je postigao 281 pogodak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.