Fantastičan gol

Ibričićeva majstorija u jesen karijere

Admin Čaušević

Senijad Ibričić već nekoliko godina nastupa za Domžale.

Sa 36 godina na leđima Ibričić je kapiten i pravi vođa ekipe koja nekoliko posljednjih sezona bilježi vrlo dobre rezultate.

Nekadašnji bh. reprezentativac igra redovno i na startu nove sezone, a u petak je stigao i do svog prvijenca za ovu takmičarsku godinu.

Domžale su gostovale Aluminiju i slavili su pobjedu s minimalnih 0:1. Jedini gol na meču djelo je iskusnog bh. veznjaka.

Ibrčić je sjajno potekao loptu sa oko 25 metara te je plasirao pod samu prečku. Definitivno jedan od njegovih najboljih golova u karijeri.

Karijera sjajnog tehničara traje skoro dvije decenije, najbolje je igrao u Hajduku što mu je donijelo transfer od 5 miliona eura u ruski Lokomotiv.

Još je igrao u Turskoj, Sjevernoj Makedoniji i Iranu. Svoju "oazu mira" je pronašao u Sloveniji. Po okončanju karijere već ga čeka jedno od direktorskih mjesta u trenutnom klubu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.