U utakmici sa dva lica Tuzla City izgubio od Domžala
FOTO: Tuzla City

Pripreme u Sloveniji

U utakmici sa dva lica Tuzla City izgubio od Domžala

A. Čaušević

Tuzla City je na stadionu u Brežicama odigrao prvi od četiri planirana meča na pripremema u Sloveniji. 

Bh. premijerligaš je za protivnika imao Domžale, a na kraju je u utakmici sa dva lica slovenački tim slavio sa 2:3.

Tuzlaci su utakmicu počeli u sljedećem sastavu: Fejzić, Mehidić, Šukilović, Duraković, Nukić, Džafić, Čeliković, Mešinović, Mišić, Mehanović i Krpić.,

Tuzla City je odlično otvorila utakmicu. Poveli su preko Nukića već u trećoj minuti, da bi desetak minuta kasnije pogodio i Mišić.

Do kraja prvog dijela nije bilo rezultatskih promjena, ali svakako vrijedi izdvojiti odbranjeni penal Fejzića.

Slovenački tim je odlično otvorio nastavak igre te je u svega nekoliko minuta izjednačio. U 53. minuti Repas je smanjio, a tri minute poslije Hodžić vraća stvari na početak.

Sredinom drugog poluvremena Husref Musemić je praktično prmijenio cijeli tim. Na terenu je ostao Mehidić, dok su priliku za igru dobili Brajlović, Đerić, Ibrahimkadić Igor, Ibrahimkadić David, Guity, Ricardo, Mehmedović, Hasanbegović, Čabrić i Ubiparip.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pobjednik je odlučen u samom finišu. Mavertič pogađa u 88. minuti za pobjedu Domžala za koje je danas nastupio i bivši igrač Mladosti, Enes Alić. 

Tuzla City će u Sloveniji odigrati još tri utakmice. Naredni ispit je protiv srbijanskog TSC-a 4. jula, zatim slijede utakmice protiv Austrije iz Beča te za kraj protiv Lokomotive iz Zagreba.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Pornicar
Ništa strašno, 2/1 i 5+, da se uzme kakav džeparac.
6 2
Brazuka
To se zove kladionica to se zove azmir husic. Kriminalac dokazani koji bruka i ono malo ove zemlje.
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi