Trener Bijeljinaca optimističan

Jagodić uvjeren da će loša serija Radnika biti prekinuta sutra protiv Željezničara

Edmir Škorić

Radnik će sutra u Bijeljini ugostiti ekipu Željezničara.

Plavi sa Grbavice ove sezone nisu kao prethodnih, igraju s podmlađenim sastavom, ali pored svega toga, trener Bijeljinaca Vlado Jagodić zna da je to ipak - Željo.

"Očekuje nas nastavak teškog rasporeda, u šest kola igramo sa pet velikih klubova. U goste nam dolazi jedan od velikana bh. fudbala. Iako to nije onaj Željezničar od prije godinu-dvije, i dalje je to jedna jako dobra ekipa", rekao je Jagodić u najavi meča, dodavši:

"Međutim, mislim da ćemo u nedjelju prekinuti našu lošu seriju jer Radnik jako dugo nije upisao pobjedu. Naš položaj na tabeli nije ogledalo naše igre. Imamo taj veliki problem sa realizacijom i na tome u posljednje vrijeme jako mnogo radimo. Postigli smo potrebni nivo fizičke spreme u šta smo se mogli uvjeriti u drugom poluvremenu protiv Sarajeva, samo nam nedostaje više odlučnosti u fazi napada. Željezničar je od 2005. godine samo tri puta poražen u Bijeljini, od toga dva puta u posljednje tri utakmice na Gradskom stadionu".

Radnik je u pet mečeva sakupio samo dva boda i još uvijek nema pobjede u ovoj sezoni. Remizirao je s Veležom kod kuće i sa Širokim na Pecari, dok je poraze doživio na Koševu od Sarajeva, od Leotara i Slobode u Bijeljini.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče Željezničara, ima sedam bodova nakon pet kola. Upisao je dvije pobjede, dva poraza i remi.

Utakmica u Bijeljini počinje u 19 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti