Investitori iz Azije, Evrope i SAD-a pokazali interes za ulaganja u FK Željezničar

Hasanbegović otkrio za SportSport.ba

Investitori iz Azije, Evrope i SAD-a pokazali interes za ulaganja u FK Željezničar

A. Čaušević

FK Željezničar se već neko vrijeme nalazi u tranzicionom periodu i još uvijek je nezahvalno prognozirati kada će "gospodin od 100 godina" kako od milja svoj klub zovu navijači Plavih, biti finansijski konsolidovan. 

Sarajevski velikan je proteklih mjeseci prolazio kroz izuzetno turbulentan period. Uskoro bi trebala biti izabrana i nova Skupština nakon što je posebna Komisija odabrala 54 delegata koji će aktivno raditi za bolje sutra popularnih Plavih.

U julu je upućen javni poziv domaćim i stranim pravnim i fizičkim licima za strateško partnerstvo, ili jednostavno rečeno da budu investitori u FK Željezničar.

"Pozivaju se sva zainteresirana domaća i strana, pravna i fizička lica za iskazivanje interesa za strateško partnerstvo sa Fudbalskim klubom Željezničar radi ostvarivanja ciljeva Kluba, unapređenja sportskog segmenta Kluba na domaćoj i međunarodnoj sceni, izgradnji stabilnog, profesionalnog i uspješnog fudbalskog kolektiva, te osiguranje transparentnog i održivog finansijskog poslovanja na tržišnim principima i u obostranom interesu.

Zainteresirana domaća ili strana pravna i fizička lica trebaju iskazati svoj interes i dostaviti pismo namjere sa pratećom dokumentacijom", saopšteno je iz Zvorničke 27.

Predsjednik kluba s Grbavice, Nazif Hasanbegović gostujući u podcastu portala SportSport.ba "Moja garaža - moja pravila", govorio je o raznim temama. Jedna se odnosila i na potencijalne investitore.

Oglasi

Prema njegovim riječima od 15-ak iskazanih interesa mogu se izdvojiti tri. U pitanju su investitori iz Azije, Evrope i SAD-a.

"Za ovaj period sigurno ima nekih 15-ak iskazanih interesa, ima pozitivnih, zanimljivih i neobičnih, ali se mogu izdvojiti dva ili tri koji bi u narednom periodu mogli voditi ka nekom dugotrajnom rješenju", rekao je Hasanbegović te nastavio:

"Stiglo je interesa sa Istoka, ne Dalekog, već Srednjeg. Imamo i zanimljiv i kapitalan interes koji dolazi iz zapadne Evrope, a u sudijskoj nadoknadi se pojavio i interes iz SAD-a".

Da li će ijedan od zainteresovanih investitora dobiti i priliku da ulaže u Željezničar, vrlo vjerovatno će se znati nakon prve sjednice novoformiranje Skupštine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, kada je u pitanju teren ekipa koju predvodi Tomislav Ivković je vrlo dobro ušla u novu sezonu Premijer lige. Nakon pet odigranih utakmica imaju sedam osvojenih bodova, ali mladi tim ima zaista veliku podršku navijača.

Kompletan podcast sa predsjednikom FK Željezničar pogledajte na linku ispod.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Matic
Hahhahahahahaahhhahahahh
10 3
zgembo.popuslic
Sve i da je istina ovo oko investitora ne bi se ja tu puno radovo ako dodju. Poznavajuci nas mentalitet a i vidimo sa Sarajevom sta je bilo, cisto sumnjam da ce tu doci neko posten sa ozbiljnom vizijom i ozbiljnim ulaganjem. Plus nesposobna uprava koja ce kako gledam izabrat nekoga ko odgovara njima a ne klubu
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi