Poraz Milionera

Dortmund 'pao' u Freiburgu, Demirović igrao zadnjih 20 minuta

S. Grebović

U terminu od 15:30 odigrano je pet mečeva drugog kola njemačke Bundeslige.

U jednom od zanimljivijih mečeva ovog kola Freiburg je ugostio ekipu Borussije Dortmund i savladao je rezultatom 2:1.

Već u šestom minutu hladan tuš za goste kada je fenomenalno iz slobodnog udarca pogodio Grifo. Potegao je sa nekih 20-ak metara i uz pomoć stative sjajno matirao golmana Kobela.

Do kraja prvog dijela gosti su zaprijetili preko Bellinghama, a domaćin preko Jeonga, no rezultat se nije mijenjao.

Nastavak je donio novi udarac za Borussiju koja je ponovo primila gol u prvim minutama poluvremena. Mađar Sallai je po drugi put natjerao golmana Dortmunda da ide po loptu u svoju mrežu.

Nedugo zatim, tračak nade Roseovom timu dao domaći igrač Keitel koji je zatresao vlastitu mrežu, ali do kraja je rezultat ostao 2:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bh. reprezentativac Ermedin Demirović je igrao posljednjih 20 minuta ovog meča.

Od ostalih susreta vrijedi izdvojiti pobjedu Wolfsburga u Berlinu nad Herthom u posljednim minutama (2:1), te trijumf Bocuhma nad Mainzom 2:0. Taj meč je obilježio sjajan pogodak domaćeg fudbalera Holtmanna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.