Preminuo mu djed

Eric Garcia dobio tužne vijesti pred meč u Bilbau, ali svejedno će igrati

E. Čaušević

Barcelona večeras igra u gostima protiv Atheltic Bilbaa meč drugog kola nove sezone španske La Lige.

Katalonce večeras očekuje tradicionalno teško gostovanje na San Mamesu, a pogotovo jer u Bilbao dolaze po prvi put bez Lionela Messija koji je napustio klub.

Utakmice između Barcelone i Bilbaa igra se od 22 sata, a već su poznati i početni sastavi.

Ronald Koeman nije mijenjao ništa u odnosu na prošlo kolo kada je Barcelona pobijedila Real Sociedad sa 4:2.

Od prve minute večeras će igrati i Eric Garcia koji je ovog ljeta stigao iz Manchester Cityja kao slobodan igrač.

Španski reprezentativac na debiju je oduševio navijače Barcelone i jasno je da će biti vleiko pojačanje u odbrani Barcelone.

Međutim, sat vremena pred početak utakmice Garcia je saznao tužne vijesti. Naime, njegov djed je preminuo večeras u Barceloni, a Garciji su to javili članovi njegove porodice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, i pored toga on je odlučio da će večeras igrati protiv Bilbaa iako je sigurno da mu u ovom trenutku nije nimalo lako.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.