Moriba odgovorio na prozivke Ronalda Koemana
Foto - EPA

Mladi veznjak se oglasio

Moriba odgovorio na prozivke Ronalda Koemana

M. Šljivak

Mladi fudbaler Ilaix Moriba (18) izbačen je iz Barcelone nakon što je odbio da potpiše novi ugovor.

Talentovani 18-godišnji veznjak tražio je nešto više novca za potpis novog ugovora, a Barcelona zbog finansijske situacije u kojoj se nalazi odbila je da mu da 100.000 eura više na mjesečnom nivou, odnosno povećanje plate sa dva na tri miliona eura godišnje.

Zbog odbijanja potpisa Moriba je izbačen iz ekipe. Mladi veznjak samostalno trenira i neće igrati sve dok ne potpiše ugovor ili ode iz kluba.

O Moribi je jučer govorio i trener katalonskog kluba Ronald Koeman. Razočaran je ponašanjem mladog fudbalera.

"Pričao sam s njim prije par sedmica više kao čovjek nego trener Barcelone. On se nalazi u užasnoj situaciji. Budućnost je kluba, a uopšte ne trenira i ne igra s nama. Znam šta klub može da mu ponudi i moj savjet je da novac nije najvažnija stvar nego da igrač. Ipak, on i njegovi agenti su odlučili drugačije. Razočaran sam zbog toga jer više vjerujem u fudbal nego u stavke u ugovorima. Sa 18 godina novac ti ne smije biti toliko važan", poručio je trener Barcelone.

Nakon ovih riječi na društvenim mrežama se oglasio i Moriba. Objavio je samo kratki citat.

"Hiljade priča, a niko ne zna istinu".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 18-godišnjak je prošle sezone u La Ligi odigrao 14 utakmica, te je postigao jedan pogodak i dodao tri asistencije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti