Pellegri prošao ljekarske preglede

Milan u finišu prelaznog roka doveo još jednog napadača

Endin Čaušević

Pietro Pellegri nekada je bio velika nada italijanskog fudbala.

Pellegri je još kao tinejdžer debitovao u dresu Genoe i odigrao je nekoliko odličnih mečeva, a početkom 2018. godine Monaco ga je kupio za 21 milion eura.

Međutim, ovaj 20-godišnji napadač nije uspio da u Monacu opravda ulogu velikog pojačanja.

Pellegri je imao mnogo problema s povredama zbog čega je mnogo više vremena proveo van terena.

Ipak, italijanski napadač je odlučan da dokaže svoj potencijal i odlučio je nakon tri godine da je vrijeme da se vrati u Italiju.

Pellegri je danas doputovao u Milano gdje je odradio ljekarske preglede i potpisat će ugovor s Rossonerima.

Milan će za posudbu ovog mladog napadača izdvojiti milion eura, a narednog ljeta će moći otkupiti njegov ugovor od Monaca za šest miliona eura. Također, Monaco će od naredne prodaje dobiti 15%.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sretan sam i jedva čekam da zaigram u dresu Milana", poručio je Pellegri nakon što je stigao u Milanello na ljekarske preglede.

Pellegri se prošle godine našao u centru pažnje nakon što je potvrdio da se nalazi u ljubavnoj vezi s kćerkom Siniše Mihajlovića. Viktorija je danas bila u društvu Pellegrija kada je on doputovao u Milano.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.