Rade Krunić večeras starter za Milan, navijači zbijaju šale na njegov račun

Rossoneri kreću u novu sezonu

Rade Krunić večeras starter za Milan, navijači zbijaju šale na njegov račun

E. Škorić

Bosanskohercegovački reprezentativac Rade Krunić najavljen je u prvih 11 Milana na večerašnjem gostovanju u Đenovi kod Sampdorije u prvom kolu Serije A.

Milan u novu sezonu kreće večeras i odlučan je da, ako ništa, barem ponovi prošlu kada je veći dio proveo na vrhu tabele, na kraju izvukao plasman u Ligu prvaka i iščekuje rivale u grupnoj fazi ovog takmičenja. Dugo vremena je prošlo otkako Milan nije bio tamo gdje po mnogima i pripada.

Pored Juventusa, Intera, Napolija i Atalante, Milanu će biti teško u toj borbi za sami vrh, no ova ekipa je tokom cijele prošle sezone pokazala ogroman karakter i pobjeđivala kada su je svi otpisivali.

Nema Zlatana Ibrahimovića koji je povrijeđen, ali nedostaje još nekoliko bitnih igrača u sastavu crveno-crnih. Jedan od onih koji neće biti spremni je i Ismael Bennacer, pa će umjesto njega uskočiti Krunić, kojeg trener Stefano Pioli posebno voli.

Krunić je igrao sve mečeve u predsezoni i često je dobijao više prostora nego većina drugih i "zvučnijih" igrača.

Naravno, nema ni Gianluigija Donnarumme koji je otišao u PSG, no Milan je pronašao sjajnu zamjenu u Lilleu, potpisavši Mikea Maignana.

Oglasi

Očekuje se da će u zadnjoj liniji biti standardno dobri bekovi Theo Hernandez i Davide Calabria, a stoperski tandem činit će iskusni Simon Kjaer i Fikayo Tomori, koji je ovog otkupljen od Chelseaja.

Pored Krunića u veznom redu će biti i Sandro Tonali, ispred Brahim Diaz, a po krilima Rafael Leao i Alexis Saelemaekers, dok će napad predvoditi iskusni Olivier Giroud, koji je došao iz Chelseaja kao zamjena za Ibrahimovića.

Na društvenim mrežama i forumima Milana dosta šaljivih postova na račun Krunića, koji eto dobija šansu za igru iako većina smatra da postoje bolja rješenja u ovom trenutku za Piolija.

Mi samo poželimo našem reprezentativcu da odigra najbolje što može i da razuvjeri sve one koji smatraju da nije dovoljno dobar za dres slavnog Milana.

[twitter]https://twitter.com/FDL_XV/status/1429608501756801028[/twitter]

[twitter]https://twitter.com/mvb_stan/status/1429718303300231171[/twitter]

Potražite više informacija na temu Serie A:

[twitter]https://twitter.com/MilanXtra/status/1429569085541687310[/twitter]

[twitter]https://twitter.com/Civppix1/status/1429568799234314247[/twitter]

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Prije tri godine u Milanu je broj 9 nosio neki lik pod imenom Gianluca Lapadula. Kada sam to vidio, toliko mi je krivo bilo sto sam 2004. otisao na fakultet umjesto u Zrinjski ili Hajduk bar probat 2 sedmice. A ovi se sad nešto digli radi našeg Radeta, mogu Rade samo da ti ga cuce burazengijo moja.
12 2
Benaris96
al ovaj sto napisa da ce krunic bit predsjednik 2050 hahahah
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti