Foto - EPA

Diaz za trijumf protiv Sampdorije

AC Milan pobjedom krenuo u novu sezonu

M. Šljivak

Fudbaleri Milana pobijedili su kao gosti Sampdoriju sa 1:0 u susretu 1. kola italijanske Serije A.

Nakon jako dobre prošle sezone tim Stefana Piolija i ove želi biti u samom vrhu i počeli su sa tri boda.

Odlično prvo poluvrijeme u Genoi donijelo je dosta šansi na obje strane, a odlučujući gol danas postignut je u devetoj minuti.

Brahim Diaz se odlično snašao u kaznenom prostoru i pogodio je za vodstvo Rossonera od 1:0.

Sampdoria je potom imala pogođenu prečku, Rade Krunić je sa druge strane promašio zicer i pravo je čudo kako je u prvom poluvremenu postignut samo jedan gol.

Nastavak donosi dosta tvrđu utakmicu. Sampa je pokušavala napraviti nešto, a Milan je sa druge strane čekao svoju šansu iz kontri.

Na kraju promjene rezultata u ovom meču nije bilo. Ostalo je 1:0 za Milan koji je tako na odličan način otvorio novu sezonu.

Rade Krunić je odigrao kompletan meč i odradio je jako dobar posao na sredini terena.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 1. kolo:

Sampdoria - Milan 0:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.