Dinamo bez elitnog takmičenja

Poslije mrtvila na Maksimiru Liga prvaka dobila debitanta u grupnoj fazi

Admin Čaušević

Dinamo je ostao bez grupne faze Lige prvaka te će svoj evropski put nastaviti u grupama Europa lige.

Modri su se našli u teškoj misiji da nadoknade 0:3 iz prvog meča protiv Sheriffa. Na kraju je završeno bez golova - 0:0.

Utakmica na stadionu Maksimir pred skoro 8.000 gledatelja je većim dijelom bila uspavanka. Dinamo je imao loptu u svojim nogama i tražio gol, ali su se Moldavci odlično branili.

Prvak Hrvatske je u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetio, međutim golman gostiju Georgios Athanasiadis je bio na nivou. U 77. minuti zbog ofsajda poništen je i gol Mislavu Oršiću.

Prolazak Sheriffa znači da je Liga prvaka dobila još jednog debitanta u grupnoj fazi. Iako su klub iz Tiraspola redovan u kvalifikacijama za elitno takmičenje ovo je prvi put da će igrati u grupama eltinog takmičenja.

Za Sheriff je u posljednjim minutama nastupio i Stjepan Radeljić što znači će BiH imati imati igrača u grupama Lige prvaka. S druge strane Luka Menalo i Amer Gojak su također igrali, ušli su u finišu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ligu prvaka u novoj sezoni igrat će i Salzburg koji je u fantastičnoj atmosferi na Brondby stadionu pobijedio istoimenog domaćina sa 1:2.

Austrijanci su sve riješili u prvih desetak minuta kada su pogađali Šeško i Aaronson. Gol nade za Dance je zabio Maxso što je na kraju bilo nedovljno.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.