Sve je dogovoreno: U Dinamu trljaju ruke zbog transfera Lovre Majera

Ide u Rennes

Sve je dogovoreno: U Dinamu trljaju ruke zbog transfera Lovre Majera

Endin Čaušević

Hrvatski veznjak Lovro Majer do kraja prelaznog roka će prema svemu sudeći napustiti Dinamo.

Ovaj 23-godišnji veznjak je jedan od najboljih igrača Dinama u posljednje vrijeme, te je svojim odličnim partijama skrenuo pažnju mnogih evropskih klubova.

Majer je još u januaru bio na izlaznim vratima Dinama kada se očekivalo da će potpisati za Marseille koji je poslao ponudu za njega, ali zagrebački klub odbio je da ga proda.

To je bio dobar potez Modrih jer je Majer igrao odlično u Evropi u drugom dijelu sezone. Ipak, kako stvari stoje Dinamo će ga teško zadržati ovog ljeta.

Interes za Majera prvo je pokazao Eintraht iz Frankfurta, no čini se da će on karijeru nastaviti u Francuskoj. Ponudu za Majera poslao je Rennes, a mediji u Hrvatskoj pišu da je Dinamo prihvatio istu.

Dinamo će od prodaje Majera zaraditi čak 15 miliona eura što je sigurno fantastičan posao za ovaj klub.

Modri će dobiti odmah 12 miliona eura, a kroz razne bonuse na račun zagrebačkog kluba trebalo bi biti uplaćeno još oko tri miliona eura zbog čega će ovo biti jedan od najvećih transfera Dinama ikad.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ispred Majera će biti samo Marko Pjaca, Luka Modrić, Dani Olmo i Joško Gvardiol koji su uspjeli ostvariti unosnije transfere.

On je u dresu Dinama u karijeri odigrao 98 mečeva i uspio je postići 19 golova. Pored Dinama igrao je još za Lokomotivu, Dubravu i Trnje. Jedan od igrača koji bi trebao da zamijeni Majera i bh. reprezentativac Amer Gojak koji se ovog ljeta vratio s posudbe iz Torina.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rastafarian
Prodaju jednog od ključnih igrača pred uzvrat u LP. Toliko o tome koliko vjeruju u preokret i prolaz protiv Sheriffa...
4 0
dinass
Dobar je to igrac i vrijedi tog novca,mozda dobro i zarade na njemu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi