Moriba ponovo u centru pažnje

Barcelona dobila pismo iz Gvineje i nikome nije jasno zašto su ga poslali baš njima

Endin Čaušević

Barcelona je prije nekoliko mjeseci ponudila novi ugovor Ilaixu Moribi, ali su ih šokirali zahtjevi ovog fudbalera.

Moriba je u drugom dijelu prošle sezone dobio šansu da debituje u prvoj ekipi Barcelone, te je s nekoliko dobih partija pokazao Ronaldu Koemanu da se radi o perspektivnom igraču.

Koeman je želio ove sezone ozbiljnije računati na ovog tinejdžera i činilo se da će biti u prvom plau. Međutim, sve se promijenilo kada je Moriba odbio da produži svoj ugovor.

Moriba je tražio znatno veću platu nego što mu je Barcelona ponudila, a u klubu su bili šokirali njegovim potraživanjem. Mnogi smatraju da su Moribin otac i agenti krivi za sve, ali nisu podlegli pritisku i odbili su mu dati novi ugovor koji on želi.

Na kraju su u Barceloni dodatno kaznili ovog igrača jer je on prebačen u juniorski tim s kojim trenira, ali mu je zabranjeno da igra utakmice. Također, Barcelona ga pokušava prodati do kraja prelaznog roka i za njega traže oko 20 miliona eura.

Ovaj veznjak je prije nekoliko dana još jednom šokirao javnost u Španiji. Njegov otac otkrio je da Moriba ne želi više da igra za Španiju i da mu je želja da u budućnosti nastupa za Gvineju.

No, mnogi smatraju da je ovaj potez donio jer želi karijeru nastaviti u Premiershipu i znatno lakše bi dobio radnu dozvolu na Otoku.

Zanimljivo je da je jučer na adresu Barcelone stiglo pismo iz Fudbalskog saveza Givneje u kojem su se zahvalili katalonskom klubu što je Moriba promijenio sportsko državljanstvo i pristao da igra za ovu zemlju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Čelnicima Barcelone uopšte nije jasno zašto su dobili ovo pismo jer nisu imali nikakve veze s promjenom Moribinog sportskog državljanstva iza kojeg očito stoje neki drugi razlozi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.