Da li je Florentino Perez na "doktorski način" izigrao Joana Laportu i cijelu Barcelonu?

La Liga će dobiti novo zaštitno lice

Da li je Florentino Perez na "doktorski način" izigrao Joana Laportu i cijelu Barcelonu?

E. Čaušević

Ljetni prelazni rok približava se samom završetku, a čini se da nas u samom finišu očekuje najveća transfer "bomba" u prethodnih nekoliko godina.

Naime, španski mediji već nekoliko dana uveliko pišu o tome da će Kylian Mbappe pojačati Real Madrid i da je PSG odlučio prodati jednog od najboljih fudbalera na svijetu.

Mbappe je odbijao produžiti ugovor s francuskim klubom, a čelnici PSG-a shvatili su da je bolje da ga prodaju ovog ljeta nego da Mbappe na kraju sezone ode kao slobodan igrač.

Situaciju je pomno pratio predsjednik Real Madrida, Florentino Perez, koji je odlučio da iskoristi prvu priliku za dovođenje Mbappea. Marca je sinoć objavila da je transfer već završen i da se sada čeka samo zvanična potvrda.

Mbappe će u kraljevski klub stići za čak 170 miliona eura, a PSG će zaraditi još deset miliona eura kroz razne bonuse.

Jasno je da će dolazak Mbappea biti nevjerovatno pojačanje za Real Madrid koji tako pokazuje da ponovo želi biti na vrhu svijeta. Međutim, u Španiji smatraju da je ovo bila doktorska igra Pereza koji je prevario svoje najveće rivale.

Oglasi

Naime, poznato je da Lionel Messi nije mogao ostati u Barceloni iako je dogovorio sve oko novog ugovora. Međutim, ugovor nije mogao biti potpisan zbog finansijskih problema.

La Liga je promijenila svoja pravila oko plata igrača, a jedini izlaz bio je da Barcelona proda većinu svojih TV prava za narednih 50 godina što je za Laportu bilo nezamislivo. Također, stvar je dodatno otežala i činjenica što je Laporta odbijao da napusti ideju oko projekta Superlige.

Tada je u Barcelonu doputovao upravo Perez kako bi "utješio" Laportu što je mnoge oduševilo, ali kako piše Mundo Deportivo čini se da je predsjednik Reala imao lukav plan od samog početka.

Nakon što je Barcelona izgubila svog najboljeg igrača u historiji Perez je krenuo u akciju i na korak je da dovede Mbappea. On će jasno biti prva zvijezda Reala, ali i cijele La Lige što je godinama bio Messi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mundo Deportivo navodi da je zbog toga jasno zašto čelnika La Lige, Javiera Tebasa, nije toliko potresao gubitak Messija jer smatraju da je očito znao da će on uskoro dobiti dostojnu zamjenu.

Perez je svoj potez odigrao fantastično, a navijači Barcelone ne mogu da vjeruju koliko je Laporta bio naivan.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Siop
Kako glup tekst...
53 0
pegazus
ja ne bih mogao ići na posao i pisati ovakve članke, ja bih radije pisao za blic, gdje se makar zna da radim za tabloid
18 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi