Potvđen odlazak s Pecare

Široki se pozdravio s jednim od najboljih fudbalera: "Nije bio spreman stati uz saigrače"

Admin Čaušević

Iako desetkovan i bez nekoliko važnih igrača Široki Brijeg je na stadionu Asim Ferhatović Hase odigrao vrlo dobar i prije svega hrabar meč te na kraju zasluženo osvojio bod (0:0). 

Za duel sa Sarajevom nije konkurisao Alen Jurilj koji je prethodno odstranjen iz ekipe. 

Nakon prespavane noći sa Pecare je stigla i zvanična potvrda da odlični krilni fudbaler više nije član Širokog Brijega. 

Iz hercegovačkog kluba je saopšteno da je došlo do sporazumnog raskida saradanje nakon što je 25-godišnjak nije bio spreman biti uz saigrače na teškom gostovanju.

Alen Jurilj FK Borac Pozicija: MF

Statistika

22 nastupa
13 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
4 golova

"Krilni je igrač neposredno prije važnog gostovanja i derbija sa Sarajevom na Koševu izrazio nezadovoljstvo svojim statusom i nije bio spreman biti uz suigrače nakon čega je udaljen iz momčadi i nije putovao u Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon obavljenog razgovora s upravom kluba epilog svega je sporazumni raskid ugovora i spomenuti igrač može potražiti novu sredinu za nastavak sezone.

Za nešto više od dvije godine provedene na Pecari Alen Jurilj je upisao 62 nastupa i postigao 8 pogodaka te upisao 5 asistencija", saopšteno je iz Širokog Brijega. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.