"Sarajevo je bilo spremno da ih pobijedimo, ali nismo imali igrača koji to znaju iskoristiti"

Jure Ivanković nakon meča na Koševu

"Sarajevo je bilo spremno da ih pobijedimo, ali nismo imali igrača koji to znaju iskoristiti"

M. Šljivak

Široki Brijeg je na Koševu večeras osvojio jedan bod (0:0).

Gosti sa Pecare su se odlučili defanzivom pokušati osvojiti bodove i to su na kraju uspjeli. Sarajevo je malo pokazalo u fazi napada, a nakon utakmice trener gostiju Jure Ivanković.

"Utakmica je bila jaka. Fizički smo se dosta potrošili. Defanzivno smo bili kompaktni, dobro smo zatvorili važne igrače. Nismo imali problema osim u prekidima. Doslovno smo ih ostavili bez šuta", rekao je Ivanković i dodao je:

"Fali nam komunikacije, često izmišljamo pozicije igračima. Sarajevo je bilo spremno da ih pobijedimo danas. Bilo je puno prostora, ali nismo imali igrača koji su to mogli kazniti. Nismo nezadovoljni, da smo imali malo sreće i hrabrosti, mogli smo uzeti sva tri boda".

Nakon pauze želja je da se napadački dio ekipe poboljša.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bez golova nema bodova. Ostali smo bez dva igrača koji su nam bili najveća prijetnja (Ikić - Jurilj). Nadam se da ćemo početi postizati pogotke. Sterilni smo u napadu. Ima puno prostora za rad i napredak".

Široki u narednom kolu na Pecari dočekuje Željezničar.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1613424508
Dobro receno steta sto siroki nije dobio ove amatere odvratne, najomrazeniji posle svinjskog
2 6
bk123
Ajde Jure ne rise...ako je već Sarajevo bilo spremno da ih pobijedite,možda nije do igrača možda trener nije znao odabrati pravu taktiku i napraviti prave izmjene...nećeš ni ti dugo pljujući po vlastitim igračima da bi ti ispao velik a u stvari si mali miš. Fuj gade mi se ovakvi treneri kao oni sve znaju al eto slabi im igrači pa nisu uspjeli njegove vrlenideje sprovesti u djelo. opet kažem FUJ mali mišu kome si se već ufuro da si trener
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi