Sabitzer stiže

Salihamidžić potvrdio pregovore, transfer na pomolu

Edmir Škorić

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić ne krije da njegov tim radi na dovođenju Marcela Sabitzera.

Sabitzer nije u rosteru za sutrašnju utakmicu Leipziga, čime su pojačane glasine o transferu u redove Bayerna, a sada je to potvrdio i sam Salihamidžić.

"Da, radimo na dovođenju Sabitzera", bio je direktan u izjavi za SkyDe nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine i jedan od glavnih operativaca Bayerna.

Austrijanac je bio velika želja trenera Juliana Nagelsmanna, koji ga itekako poznaje budući da su zajedno sarađivali u Leipzigu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sabitzer je u Leipzig stigao prije šest godina kada je ovaj klub igrao 2. Bundesligi. Stigao je iz RB Salzburga, a osim za ova dva kluba nastupao je još za Admiru i Rapid iz Beča.

Ukupno je za RB Leipzig odigrao 227 utakmica i pritom je postigao 52 pogotka kojima je dodao 42 asistencije. Za reprezentaciju Austrije je odigrao 54 utakmice na kojima je postigao osam pogodaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.