Poznat raspored Lige prvaka, tri velika derbija već u prvom kolu
Foto - EPA

Poznat raspored Lige prvaka, tri velika derbija već u prvom kolu

M. Šljivak

Evropska fudbalska federacija (UEFA) saopštila je raspored utakmica za novu sezonu Lige prvaka.

Nakon jučerašnjeg žrijeba koji je spojio brojna velika imena, a jedan od derbija gledat ćemo već prvog dana.

Susret grupe E između Barcelone i Bayerna bit će odigran već u 1. kolu u utorak 14. septembra, a utakmica će biti odigrana na Camp Nou.

Istog dana odbranu naslova započinje i Chelsea. Njihov prvi rival je Zenit koji dolazi na Stamford Bridge.

Edin Džeko će sa Interom u 1. kolu (15. septembar) dočekati Real Madrid, a istog dana će igrati i Liverpool i Milan u grupi B.

Veliki duel PSG-a i Manchester Cityja igra se 28. septembra u 2. kolu, a domaćin je francuski klub. Dan kasnije igra se duel Juventus - Chelsea.

Od zanimljivih duela u trećem kolu vrijedi izdvojiti duel Atletica i Liverpoola (19. oktobar).

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

OVDJE pogledajte kompletan raspored grupne faze Lige prvaka.

Trofej iz prošle sezone brani Chelsea koji je u finalu odigranom u Portu savladao Manchester City sa 1:0 pogotkom Kaija Havertza.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

DR_GAZiJA
"Zeljni fokusa i zajednistva, ekipa AR678ALA ce i sezonu 2021/2022 u Ligi Sampiona provesti gledajuci tekme u sadrvanu kod Aubameyanga". DERVIS I SMRT, Mesa Selimovic.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi