Poljak dao tri gola

Bayern razbio Herthu u još jednoj nevjerovatnoj partiji Lewandowskog

Edmir Škorić

U meču 3. kola njemačke Bundeslige Bayern je pobijedio berlinsku Herthu s 5:0.

Bavarci nastavljaju sa sjajnim partijama, a večeras su isuviše lako pred svojim navijačima savladali goste iz Berlina, koji su pali bez ispaljenog metka.

Domaćin je poveo već u šestoj minuti golom Thomasa Mullera, a Robert Lewandowski je u 35. minuti povisio na 2:0, što je bio 16. uzastopni meč u kojem Poljak postiže najmanje jedan gol.

Bavarci su nastavili trpati mrežu nemoćnih gostiju i u drugom dijelu. U 49. minuti lijep gol postiže Musiala, a u 70. minuti Lewandowski novim golom završava posao.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nije poljski napadač stao na tome, pošto je do kraja postigao još jedan gol i sjajnu noć kompletirao hat-trickom, a sa pet pogodaka je sada prvi strijelac lige.

Bayern je sa sedam bodova na diobi prvog mjesta s Bayer Leverkusenom, a u narednom kolu igrat će protiv Leipziga.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.