Lewandowski pogodio protiv Herthe i izjednačio rekord legendarnog Mullera

Nastavio sjajnu seriju

Lewandowski pogodio protiv Herthe i izjednačio rekord legendarnog Mullera

E. Škorić

Poljski napadač nastavlja svoju nevjerovatnu seriju.

Bayern je ugostio Herthu od 18:30 sati u meču Bundeslige i već ima 2:0. Prvi gol postigao je Muller, a drugi Lewandowski.

Najprije je poništen pogodak, ali je VAR ustanovio da Poljak nije u ofsajdu, a taj gol ujedno je 16. uzastopni sjajnog napadača u Bundesligi.

Odnosno, Lewandowski je na 16 utakmica u nizu dao barem jedan gol, a to je do sada uspio jedino pokojni Gerd Muller. Legenda Bayerna je imala seriju od 16 utakmica u nizu u u sezoni 1969/70.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dakle, Lewandowski je sada izjednačio Mullerov rekord, a u narednoj utakmici pokušatr će da postavi novi i to protiv Leipziga 11. septembra, nakon reprezentativne pauze.

Poljak je krajem prošle sezone srušio jedan rekord Mullera, pošto je postigao 41 gol u jednoj sezoni Bundeslige. Prethodni rekord bio je 40.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi