Katalonci porazili Getafe

Depay ponovo junak Barcelone, Pjanić bez minutaže

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone danas su na svom terenu pobijedili Getafe sa 2:1 u okviru trećeg kola španske La Lige.

Katalonski klub uspio je da dođe do druge pobjede u ovoj sezoni, ali su do tri boda protiv Getafea došli teže nego što se to očekivalo.

Barcelona je odlično otvorila utakmicu i povela je već u drugoj minuti utakmice. Nakon odlične akcije Jordi Alba je s lijeve strane ubacio loptu u petarac gostiju, a na nju je natrčao Sergi Roberto i pogodio je za 1:0.

Očekivalo se tada da će Barcelona krenuti još ofanzivnije na gol Getafea, ali gosti su odlično odgovorili.

Klub iz predgrađa Madrida je u 19. minuti uspio da poravna na 1:1. Gosti su odigrali fantastičnu akciju, a gol za izjednačenje postigao je dojučerašnji igrač katalonskog kluba Sandro.

Nakon toga Barcelona je imala incijativu na sredini terena, a to im se veoma brzo isplatilo.

Katalonci su u 30. minuti poveli sa 2:1 i ispostavilo se da je to bio odlučujući trenutak utakmice. U centru pažnje bio je Memphis Depay koji je odličnim driblingom izbacio jednog igrača gostiju, a zatim je pogodio za 2:1.

Početkom drugog poluvremena gosti su imali odličnu šansu da ponovo izjednače. S vrha kaznenog prostora pokušao je Jankto, no Ter Stegen to brani.

Barcelona je u drugom poluvremenu čuvala prednost i nisu imali nekih ambicija da krenu po treći gol. Getafe nije s druge strane imao snage da dođe do izjednačenja i do kraja je ostalo 2:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Katalonci su trenutno četvrti sa sedam bodova koliko imaju još Real Madrid, Sevilla, Valencia i Mallorca. S druge strane Getafe je tek na 18. mjestu i još uvijek nema ni bod na svom kontu.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić pobjedu Barcelone odgledao je s klupe za rezervne igrače.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.