Barcelona potvrdila brojeve: Pjaniću je ostala "osmica", ali šta je sa famoznom "desetkom"?

Za novu sezonu

Barcelona potvrdila brojeve: Pjaniću je ostala "osmica", ali šta je sa famoznom "desetkom"? · Zvanično

A. Čaušević

Odlazak Lionela Messija značio je da je broj deset u Barceloni ostao slobodan. 

"Desetka" u svakom timu nosi dodatnu odgovornost i težinu, posebno je to slučaj kod velikih klubova kao što je Barcelona pa za taj broj potrebno je biti zaista specijalan igrač.

Takvi su u prošlosti primjera radi bili Romorio, Rivaldo, Ronaldinho, te posljednjih desetak godina Leo Messi, pa možda i najbolji igrač svih vremena.

Poslije odlaska u PSG odmah se počelo špekulisati ko će uzeti "famoznu" desetku, a kao prvi kandidat te isticao Philippe Coutinho.

Također bilo je priče i "osmici" Miralema Pjanića ukoliko bh. reprezentativac napusti ekipu, međutim to se do sada nije desilo.

Barcelona je danas i zvanično potvrdila brojeve, a na kraju se može reći da je sve prošlo manje-više kako se i očekivalo. "Desetka" je slobodna, a Pjaniću je ostala "osmica".

Coutinho je na kraju zadržao broj 14, dok Oscar Mingueza u novu sezonu ulazi sa brojme 29 nakon uspješne registracije.

Možda i najzvučnije pojačanje i igrač od kojeg se najviše očekuje Memphis Depay se odlučio za "devetku". Kako Sergio Aguero ne može igrati zbog povrede nije objavljeno koji broj je zadužio Argentinac, ali vjeruje se da je u pitanju 19.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Pedri, Fatti i Aquerro jos fale za brojeve.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti