Saga oko Kyliana Mbappea je gotova? "Igrač je sretan"

Edmir Škorić

Kylian Mbappe se snažno povezuje s madridskim Realom posljednjih dana, ali sada je već jasno da od transfera ovog ljeta nema ništa.

Mbappe jest bio spreman da ide u Real, imao je namjeru da to uradi do kraja ovog mjeseca, ali Realova ponuda od 180 miliona eura nije bila dovoljna.

PSG je odlučio da ga zadrži i da preuzme veliki rizik, budući da će reprezentativcu Francuske narednog ljeta isteći ugovor.

Tada će moći kao slobodan igrač da pređe u Real ili neki drugi tim, ali Parižani ne mare za to. Jednostavno, smatraju da je novac ponuđen od Reala i u ovakvim okolnostima nedovoljan da se kupi igrač kakav je Mbappe.

Prema pisanju španskih medija, nedavna je ponuda bila konačna i neće biti druge. U Realu su se pomirili s porazom, a PSG će imati atomski napad sa Mbappeom, Neymarom i pridošlim Leom Messijem.

Marca piše da je Real odustao, a da Mbappe i nakon svega nije zadovoljan, što je pokazao s dva pogotka sinoć u pobjedi na gostovanju kod Reimsa.

"Da, Mbappe ne krije da želi u Real, ali zna da ima vremena i da će se to prije ili kasnije dogoditi. Možda je to želio baš ovog ljeta, ali sretan je i u Parizu, spreman je da sačeka kraj ugovora i da ode u Real bez odštete", piše Marca.

Kylian Mbappe igrač je PSG -a od 31. avgusta 2017., kada je posuđen iz Monaca, a konačno je otkupljen godinu dana kasnije. Od tada je za klub iz glavnog grada Francuske odigrao 175 utakmica u kojima je postigao 135 golova i upisao 63 asistencije.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Španski, ali i francuski mediji smatraju da je sve moguće i da prijelazni rok traje do sutra navečer, ali ipak teško je očekivati "bombu" i prelazak Mbappea iz PSG-a u Real u posljednji čas.

Možda bi to bilo previše za nas ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu nakon što je Leo Messi prešao u PSG, a nedugo nakon toga Cristiano Ronaldo u Manchester United.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.