U Francuskoj su oduševljeni Messijevim nastupom, posebno su zapazili jednu stvar

Dobra saradnja sa Mbappeom

U Francuskoj su oduševljeni Messijevim nastupom, posebno su zapazili jednu stvar

Edmir Škorić

Lionel Messi sinoć je debitovao za PSG.

Navijači PSG-a nekoliko sedmica su željno iščekivali debi svog novog idola, a to se dogodilo sinoć u Reimsu. Argentinac se u 57. minuti pridigao s klupe i krenuo sa zagrijavanjem, pa su krenule ovacije i skandiralo se "Messi, Messi", a on se nasmijao i uputio im pozdrav.

Desetak minuta kasnije je ušao u igru i na terenu proveo nešto više od 25 minuta. Iako nije imao zapažen učinak, gol ili asistenciju, svejedno je dobio pozitivne komentare i ocjene francuskih medija. Ono što su prije svega zapazili je sjajna saradnja Messija i Kyliana Mbappea, te "sigurnost u igri bez obzira na nekoliko pogrešnih dodavanja".

"Pokazao je da je još uvijek u dobroj formi razumijevajući svoje saigrače na terenu", piše dnevnik Le Monde.

"Nedostajala mu je preciznost u nekoliko dodavanja, ali je s vremena na vrijeme pokazivao obećavajuću saradnju s Mbappeom", piše L'Equipe.

Saradnju Francuza i Messija primijetili su i novinari Le Parisiena, koji su u više navrata naglašavali razmjenu pasova između dvojice igrača .

Oglasi

"Čim je ušao na teren, njegovi prvi dodiri lopte unijeli su mir u ekipu. Čak je i za Messija uvijek važno imati dobar debi. Ima energiju, osobnost koju svi osjećaju i koja utječe na ostale igrače", rekao je trener francuskog doprvaka, Mauricio Pochettino, nakon utakmice PSG-a protiv Reimsa.

"Argentincu je bilo dovoljno da izađe na teren kako bi rezultat večeri postao anegdota u utakmici koja će ući u povijest", dodaje L'Equipe.

Nakon što je utakmica završila, čak je i golman Reimsa zamolio 34-godišnjaka da se fotografiše sa sinom. Sve su zabilježile kamere.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Na kraju je golovima Mbappea PSG slavio s 2:0 i ima maksimalnih 12 bodova na startu nove sezone.

Sada Parižani idu na "odmor" i igrači se okreću reprezentativnim akcijama, a za dvije sedmice s nestrpljenjem čekamo novi nastup Messija.

Top Komentari

DR_GAZiJA
Cuj saradnja sa MBAPPEOM? Zar niste pisali da je Mbappe presao u REAL?
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi