Foto - EPA

Neto odlazi

Barcelona završava još jednu prodaju u finišu prelaznog roka

Midhat Šljivak

Ekipa Barcelone danas je završila dvije prodaje, a sutra bi klub mogao da se riješi usluga još jednog fudbalera.

Ilaix Moriba je završio u RB Leipzigu, Emerson Royal u Tottenhamu, a brazilski golman Neto mogao bi postati novi član Villarreala.

Rukovodstvo katalonskog tima uveliko radi na prodaji ovog čuvara mreže i vrlo je izvjesno da će on postati novi član Žute podmornice.

Barcelona za usluge 32-godišnje golmana traži osam miliona eura. Villarreal je spreman tu cifru platiti i posao bi jako brzo mogao biti završen.

Neto je u Barcu stigao iz Valencije 2019. godine. Plaćen je ukupno 35 miliona eura, a u klubu je imao ulogu rezerve Marcu-Andreu ter Stegenu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je za Barcelonu upisao samo 19 nastupa u prethodne dvije sezone, ali sada će imati šansu da postane prvi golman Villarreala.

Prije katalonskog velikana Neto je branio za Valenciju, a ranije je nastupao još za Juventus, Fiorentinu i Athletico Paranaense.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.