Barcelona prihvatila ponudu za Moribu i dala mu dozvolu da ide na ljekarski pregled

Karijeru nastavlja u Leipzigu

Barcelona prihvatila ponudu za Moribu i dala mu dozvolu da ide na ljekarski pregled

E. Čaušević

Ilaix Moriba ovog ljeta šokirao je čelnike Barcelone kada je odbio ponudu da produži ugovor.

Moriba je dobio početkom ove godine šansu od Ronalda Koemana da debituje u prvom timu što je znao da iskoristi i odigrao je nekoliko dobrih utakmica.

Koeman je već tada izjavio da će Moriba biti budućnost Barcelone i da će ove sezone imati dosta veću minutažu, ali je ovog ljeta došlo do nevjerovatnog preokreta.

Naime, Barcelona je ponudila Moribi novi ugovor, ali je na iznenađenje svih ovaj mladi veznjak to odbio i tražio je znatno više novca što mu katalonski klub nije mogao dati.

Mnogi su bili šokirani pohlepnim uslovima Moribinih agenata, a Barcelona ga je na kraju prebacila da trenira s juniorima i bilo mu je zabranjeno da igra utakmice za bilo koju selekciju.

Bilo je jasno da će Barcelona dati maksimum da proda Moribu ovog ljeta, a najveći interes pokazali su Leipzig i Tottenham.

Tottenham je poslao ponudu za Moribu, ali je on to odbio jer je svjestan da u londonskom klubu ne bi imao minutažu koju očekuje. Zbog toga je pristao da ide u Leipzig, a Barcelona je jasno poručila da želi između 15 i 20 miliona eura za njega.

Španska Marca prije nekoliko trenutaka objavila je da su Barcelona i Leipzig postigli dogovor i da je njemački klub poslao ponudu koja odgovara Kataloncima, te da će klub zaraditi oko 17.5 miliona eura. Igrač je dobio dozvolu da otputuje u Njemačku na ljekarske preglede i transfer će uskoro biti ozvaničen.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Moriba je prije nekoliko dana još jednom iznenadio sve kada je poručio da više neće igrati za reprezentaciju Španije i donio je odluku da u budućnosti nastupa za selekciju Gvineje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1614932756
I za 4-5 sezona eto ga u bayern
4 0
Maestro
Umišljeni dečko završiti će kao Alen Halilović
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi