Foto - EPA

Dogovoren transfer

Bomba iz Madrida: Eduardo Camavinga novi igrač Reala!

Midhat Šljivak

Madridski Real završio je sjajno pojačanje u finišu prelaznog roka.

Novi član Kraljeva postat će mladi francuski fudbaler Eduardo Camavinga (18) koji u Madrid dolazi iz Rennesa, a transfer bi trebao koštati oko 30 miliona eura.

Dogovor između francuskog kluba i Reala je u završnoj fazi. Očekuje se da mladi veznjak ubrzo završi ljekarske preglede i potpisat će višegodišnji ugovor sa Realom.

Tako je Real ipak završio pojačanje u finišu prelaznog roka. Silno su željeli Mbappea, a na kraju su doveli njegovog sunarodnjaka koji im je također bio želja.

Camavinga je najmlađi fudbaler koji je zaigrao za Rennes u historiji kluba (16 godina i jedan mjesec), a dobio je priliku i u reprezentaciji Francuske.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zabio je gol u svom drugom nastupu za nacionalni tim i postao je najmlađi fudbaler kojem je to pošlo za rukom još od Mauricea Gastigera iz 1914. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.