Upamecano se povrijedio

Mali problemi za Deschampsa pred BiH, morao je poslati još jedan poziv

Endin Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine igra sutra u Strasbourgu protiv selekcije Francuske.

Zmajevi su se jučer okupili u Strasbourgu i već su odradili jedan trening, a Ivaylu Petevu su se odazvali svi igrače koje je pozvao za naredne utakmice.

Meč protiv Francuske igra se sutra od 20:45 sati i jasno je da su Trikolori veliki favoriti da upišu nova tri boda.

Prvi okršaj s Francuskom imali smo prije nekoliko mjeseci na Grbavici kada je naš tim pružio sjajan otpor, ali su na kraju aktuelni prvaci svijeta uspjeli da slave sa 1:0.

Didier Deschamps je prije nekoliko dana saopštio spisak za mečeve protiv BiH, Ukrajine i Finske, ali se našao u malom problemu.

Naime, svoj dolazak na okupljanje reprezentacije otkazao je Dayot Upamecano koj ise povrijedio u posljednjoj utakmici Bayerna i nije u mogućnosti da igra za reprezentaciju Francuske.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Deshamps je brzo reagovao i odlučio je umjesto Upamecana pozvati defanzivca Barcelone, Clementa Lengleta, koji će se danas priključiti ekipi u Strasbourgu.

Podsjećamo, današnji trening Zmajeva zakazan je za 17:30 sati, a prije toga Petev će održati press konferenciju koja će početi u 16:45 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.