Deschamps saopštio spisak reprezentacije pred meč sa BiH
Foto - Screenshot

Na popisu 23 imena

Deschamps saopštio spisak reprezentacije pred meč sa BiH

Midhat Šljivak

Selektor reprezentacije Francuske Didier Deschamps odabrao je igrače na koje će računati u predstojećim utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Deschamps je za utakmice protiv Bosne i Hercegovine (1. septembar) i Finske (7. septembar) pozvao ove fudbalere:

Golmani: Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Maseille), Mike Maignan (AC Milan)

Odbrana: Lucas Digne (Everton), Léo Dubois (Lyon), Presnel Kimpembe (PSG), Jules Koundé (Sevilla FC), Dayot Upamecano (Bayern) Raphael Varane (Manchester United), Kurt Zouma (Chelsea).

Vezni red: N'Golo Kanté (Chelsea), Paul Pogba (Manchester United), Aurélien Tchouaméni (Monaco), Corentin Tolisso (Bayern Munich), Jordan Veretout (Roma).

Napad: Karim Benzema (Real Madrid), Kingsley Coman (Bayern Munich), Moussa Diaby (Leipzig), Antoine Griezmann (Barcelona), Thomas Lemar (Atlético), Anthony Martial (Manchester United), Kylian Mbappé (PSG).

Na popisu nema standardnog člana Olivera Girouda, a pozive su dobili igrač Monaca Aurelien Tchouameni i Moussa Diaby iz Leipziga.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Francuska je u grupi D na prvom mjestu sa sedam osvojenih bodova iz tri utakmice i glavni je favorit za plasman u Katar gdje bi branili titulu prvaka svijeta.

Utakmica Francuska - Bosna i Hercegovina igra se 1. septembra na stadionu De la Meinau u Strasbourgu. Susret počinje od 20:45 sati.

Top Komentari

nedoni46
Mozemo li ne izaci na teren?
7 4
santakuruz
Zgadicemo Francuzima fudbal!!!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi