Ismir Mirvić stiže u bordo klub

Bh. biznismen sa adresom u SAD jedan od većinskih vlasnika upravljačkih prava FK Sarajevo

Endin Čaušević

FK Sarajevo potvrdio je danas da su u klub stigli novi investitori i da je riječ o Vincentu Tanu i Ismiru Mirviću.

Tan je navijačima Sarajeva dobro poznato lice jer je s dosta uspjeha predvodio klub s Koševa i vratio je klub na sami vrh bh. fudbala, a potom je početkom 2019. godine odlučio da se povuče sa pozicije većinskog vlasnika.

No, nakon što je bordo klub pao u krizu Tan je odlučio da se vrati i pomogne. Ipak, on neće ovaj put biti sam jer će s njim u klubu sada biti i američki biznismen Ismir Mirvić.

Sportska javnost ne zna mnogo o Mirviću koji je zajedno s Tanom danas obećao navijačima Sarajeva da je stigla nova era u ovaj klub, a samim tim i bolji dani.

Što se tiče Mirvića on živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama, ali je porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Mirvić je godinama radio u Tanovoj grupaciji gdje je stekao poznanstvo sa većinskim vlasnikom Sarajeva.

Iz FK Sarajevo su nedavno objavili da Mirvić posjeduje dionice u nekoliko NBA franšiza, te da je riječ o veoma uspješnom biznismenu.

Mivić ima dionice i u Los Angeles FC gdje je i upoznao Tana jer su zajedno radili na projektima vezanim za ovaj klub iz američkom MLS-a. U vrijeme dok se formirao Los Angeles FC Mirvić je čestvovao u uspostavljanju njegovih temelja i strategije, a jedan od osnivača kluba je i njegov poslovni partner u projektima Co-Defend i Co-Protect.

Također, vrijedi istaći da je novi investitor Sarajeva i idejno tvorac i vlasnik navedenih kompanija Co-Defend i Co-Protect koje se bave proizvodnjom i distribucijom medicinske i zaštitne opreme, a posebno se to odnosi na sportiste.

Ove kompanije doživjele su procvat tokom pandemije koronavirusa i trenutno imaju potpisanu saradnju s nekoliko sportskih liga u SAD-u, a tu se izdvajaju NBA, MLB i MLS.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mirvić je prethodnih godina kroz svoj posao ostvario veliki broj poznanstava širom svijeta što će sigurno pomoći FK Sarajevo u narednom periodu.

U narednih nekoliko sedmica slijedi period tranzicije u FK Sarajevo, a nakon toga će Tan i Mirvić podijeliti svoje poslovne planove i dugoročnu viziju koju imaju kao investitori bordo kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.