Stižu bolji dani: FK Sarajevo dobio nove investitore!

Klub zvanično potvrdio

Stižu bolji dani: FK Sarajevo dobio nove investitore! · Zvanično

E. Čaušević

FK Sarajevo danas je obradovao svoje navijače objavom da je bordo klub dobio nove investitore.

Klub s Koševa je jutros izazvao veliku pažnju svojih navijača objavom da će danas u 13 sati objaviti važne informacije, te da stiže nova era za FK Sarajevo.

Mnogi su s nestrpljenjem čekali 13 sati i objavu na zvaničnoj stranici kluba, a kako su obećali tačno u 13 sati Sarajevo je potvrdilo da su u klub stigli novi investitori.

Sarajevo je potvrdilo da je klub dobio nove investitore i da je riječ o Vincentu Tanu i Ismiru Mirviću. Tan se tako vratio u Sarajevo nakon nešto više od dvije godine, te na Koševu od danas zvanično počinje nova era.

Saopštenje Sarajeva prenosimo vam u cjelosti.

"Fudbalski klub Sarajevo sa velikim zadovoljstvom obavještava navijače i bh. javnost da su uspješno okončane sve formalnosti, te da su Vincent Tan i Ismir Mirvić novi većinski investitori u klub.

Oglasi

U zajedničkom saopštenju za javnost, Tan i Mirvić ističu uzbuđenje što će se u klub vratiti prijeko potrebna stabilnost i dugoročna sigurnost.

'FK Sarajevo ime je i bezvremenski brend! Duga i uspješna tradicija kluba zaslužuje novu viziju koja će omogućiti razvijanje kluba i kao međunarodnog brenda. Zbog toga smo uzbuđeni što imamo i znanje, i iskustvo i kredibilne globalne poslovne odnose koji nam garantuju povratak entuzijazma na Koševo na zadovoljstvo vjernih navijača, koji su željni uspjeha i dobrih rezultata!', ističu Tan i Mirvić.

Kako navode, u narednih nekoliko sedmica doći će do perioda tranzicije nakon čega će biti u potpunosti spremni podijeliti svoje poslovne planove i dugoročnu viziju FK Sarajevo sa širom javnošću.

Obojica zahvaljuju navijačima na strpljenju tokom posljednjih mjeseci.

'Bio je to težak period za sve, i sa ovom objavom, uvjereni smo da dolazi do zatvaranja tog poglavlja. Komunikacija sa navijačima će biti naš prioritet. Ovim najavljujemo novu eru naših odnosa ne samo sa navijačima nego i poslovnim partnerima, sponzorima, medijima i svim drugim zaljubljenicima u FK Sarajevo!', najavili su Tan i Mirvić.

Ovim putem članovi klupske Administracije koriste priliku da se najsrdačnije zahvale Long Cuong grupi i gospodinu Nguyen Hoai Namu na svim naporima uloženim u rukovanje klubom tokom protekle dvije godine kada su zabilježeni brojni uspjesi.

'Osvajanje prvenstva i najduži niz bez poraza u bh. fudbalskoj historiji čine g. Nama dijelom svijetle povijesti Kluba. Hvala vam!', zahvalili su se u Klubu izražavajući nadu da će sa novom upravljačkom strukturom Klub ponoviti ne samo ove uspjehe nego otići i mnogo dalje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mi smo Sarajevo!", navodi se u saopštenju bordo kluba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1582326118
E to je to idemo sad gazit sve!
25 6
HUNTER
MI SMO SARAJEVO, IZVOLITE SE BRANIT' !!!
25 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije